V naših krajih je prireditev slovenska kulinarika, kar pogosta. Nikoli točno ne vem, kdaj bo, vedno pa se rada udeležim, ker rada vidim novosti, predvsem pa, kako se lahko na drugačen način pripravi določena hrana.
Sama sem bolj tradicionalist in po navadi doma pripravljam vedno le tradicionalno hrano, na preprost način. Saj veste, da v današnjem času nimamo ravno veliko časa in potem skušamo na hitro pripraviti zdravo hrano. Prav zato mi je prireditev slovenska kulinarika tako pri srcu, ker sem vedno znova presenečena, kako se da določeno hrano pripraviti na drug način, z drugimi sestavinami. Rada okušam nove in nove okuse, obožujem začimbe, te so pri meni še posebej pomembne. Sedaj, ko imam majhne otroke, moram sicer pri začimbah malo paziti, da jih ne dam preveč, kajti otroci ne prenesejo tako intenzivnih okusov.
Na prireditev slovenska kulinarika grem rada z prijateljico, da imava čas stopiti do čisto vsake stojnice in pri vsaki stojnici okušati hrano. Ker sem sladkosned, pa sem še toliko bolj vesela stojnic s sladicami. Rada imam velike prireditve slovenska kulinarika, kajti takrat imaš res, kaj videti in kaj dobrega okusiti. Hodiš med vsemi temi stojnicami, spoznavaš ljudi, okušaš hrano in uživaš. Domov pridem vedno z kakšno vrečko in polna novih idej. S časoma priznam, da pozabim na njih, ker nimam toliko časa, da bi pripravljala te jedi. Ko pa pride vikend, pa je tudi v moji kuhinji slovenska kulinarika, takrat si dam duška in rada pripravim dobre, okusne in posebne jedi.
Upam, da se bodo prireditve slovenska kulinarika obdržale in širile po vsej Sloveniji, ker to je res en lep dogodek, kjer sigurno najdeš nekaj zase. V Sloveniji je kulinarika visoko cenjena, imamo tudi svetovno znane kuharje in prav je, da jim damo podporo, da obiščemo njihove restavracije, naj živi slovenska kulinarika še dolgo let in naj raste v svet.